088 126 01 00 info@jcgroep.nl

Zelfsturing

ZELFSTURENDE TEAMS, MEETBARE RESULTATEN

Zorgorganisaties staan voor de grote uitdaging om zorg efficiënter aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Het implementeren van zelfsturende teams kan daar een belangrijke stap in zijn. Deze werkwijze hebben wij al succesvol geïmplementeerd bij verschillende zorgorganisaties en vanuit die ervaring zijn wij een stap verder gegaan.

In de praktijk blijkt dat oude kwaliteitssystemen (zoals HKZ en ISO) niet aansluiten bij het nieuwe werken in de zorg. Daarom hebben wij het Organisatie Kwaliteitsmodel (OKM) ontwikkeld. Het OKM geeft duidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden en creëert een cultuur van aanspreekbaarheid en maakt dit meetbaar. Omdat het systeem naadloos aansluit op de zelfsturende teams voorkomt u een hoop papierwerk en wordt kwaliteit geborgd daar waar het hoort: in de relatie tussen zorgverlener en cliënt. Eenvoudig en volledig. OKM is inmiddels een erkende auditsystematiek en voldoet aan de eisen van ISO 9000 en andere kwaliteitscertificaten.

Dus wilt u uw teams zelfsturend maken én de kwaliteit van de zorg eenvoudiger en beter meetbaar maken? Doe één van de onze scans en neem gerust eens contact met ons op. Samen met u bouwen wij graag aan toekomstbestendige teams.

Back to Top